Rólunk


A Balinéz masszázsról

A balinéz masszázs Indonéziából, Bali szigetéről származik, rendkívüli relaxációs hatással bír, különböző masszázstechnikák, mint a lomi-lomi, sport, shiatsu és svédmasszázs lágyabb fogásainak egyedi kombinációját alkalmazza. A masszázs fő célja az elme ellazítása. A balinézek ezt úgy tudják elérni, ha a Qi, vagyis az életenergia, akadálytalanul áramlik a testben, ezért a masszázzsal a vér és az oxigén szabad áramlását kívánják elősegíteni, hogy oldják a blokkokat.

Ehhez a meridián vonalak (a test energia-pályái) mentén dolgozzák végig a testünk izmait. Elég erőteljesen. A sokszor törékenynek tűnő balinéz masszőrök akupresszúrás technikákat, pont-nyomást és tenyérrel való szorítást, kombinálják a nyugati ember által jobban ismert masszázstechnikákkal, mint a gyúrás vagy a simítás. A balinéz masszázs során tehát egy erőteljes mély-izom masszázs segítségével érik el, hogy energiablokkjaink oldódjanak, és újra életerősnek, energikusnak érezzük magunkat, az elménket pedig le tudjuk csendesíteni.

A nyugalom állapota a különleges technikának köszönhető. A masszázs célja az egészség helyreállítása, a mentális relaxáció, valamint a feszült izomszövet „megnyugtatása”. Serkenti a teljes test és a lélek egészségét, a tökéletes ellazítást, az energiák áramlását, és az energiablokkok feloldását. A balinéz masszőr mindig egy rövid rituáléval kezdi meg a test kezelését, ekkor lezárja saját magát a negatív energiáktól és kéri az istenek segítségét az előtte fekvő test-lélek ápolásában.

Erre azért van szükség, hogy ha egy energiaszegény páciens fekszik a masszázságyon a masszőr ne vegye át az ő problémáit és tudja úgy uralni a helyzetet, hogy csatornája és közvetítője lehessen a gyógyító energiáknak. A masszázs kezdetén az energiavonalak mentén masszőrünk olaj nélkül végzi a masszázst, így nyitja meg a vendég auráját, és elősegíti a relaxációt. Ezután az olajtól csúszóssá vált testen eltérő fogásokat alkalmaznak.

Az illóolajok az érintés és a szaglás érzékszerveit együttesen használva fejtik ki jótékony hatásukat, közvetlenül a bőrön keresztül. Stimulálják a vérkeringést, segítenek a méregtelenítésben, ellazítják az izomzatot, erősítik az immunrendszert, a bőrt rugalmassá, selymessé teszik, a fáradt lelket felüdítik. A masszázs során elménk és testünk megnyugszik, lelkünk megpihen és univerzális energiával töltődünk fel.

A balinézek hisznek az ősi hagyományos gyógyításban és a generációról-generációra szálló különleges gyógyítói képességekben. Alkalmazzák a természet és az energiák csodatevő mivoltát, óvakodnak a „a rossz szellemektől” és napi felajánlásokkal, ceremóniákkal tisztelik isteneiket. Számukra a lényeg a külső-belső egészség és szépség elérése, megtartása és egy olyan vitális energia fenntartása, áramoltatása a szervezetben, ami biztosítja a harmóniát ember és a természet között.

0102